Cu bateria termostatata, prima baita a bebelusului tau nu mai e un motiv de stres

Perioada pandemiei si izolarea in casa pare ca nu se mai termina. M-am saturat de citit si de rasfoit albume cu amintiri, de gatit si am obosit sa mai caut drojdie in magazinele online.
Si pentru ca, aprilie este luna aniversarii zilei de nastere a fiului meu, am rememorat asa cum obisnuiesc dealtfel in fiecare an, venirea pe lume a minunii noastre, acum un adolescent. care vrea sa schimbe lumea. Mi-am amintit cat de frumos era aprilie in urma cu 16 ani si cum nu realizam atunci, cum poate un virus atat de agresiv ca Covid 19, sa ne schimbe radical viata. Eu sper, ca intr-o buna zi vom reveni la viata noastra normala si ne vom trezi din acest cosmar, care ne tine departe de cei dragi.

Revenind la amintiri, am retrait iar bucuria aducerii pe lume a fiului meu dar si ingrijorarea de a face fata meseriei de parinte. La inceput, cred ca toti am trecut prin emotia si temerile provocate de prima baita a bebelusului nostru. Dupa ce asteptam caderea bontului ombilical si vindecarea plagii, vine momentul primei baite. Intotdeauna ne simtim nepregatiti si ni se pare o provocare dificila, pe care incercam sa o pasam ori partenerului, ori uneia dintre bunicile mai curajoase sau cerem ajutor la vecina de alaturi care a acumulat deja  experienta in imbaierea pruncilor. Prin cap ne trec o sumedenie de ganduri, ba ca nu stim sa tinem bine capul copilului, ba ca e prea fragil si nu stim cum sa il spalam  sau pur si simplu ne inspaimanta ideea sa nu-l oparim cu apa fierbinte. Intr-adevar prima baie generala a bebelusului este un moment emotionant dar oricine stie ca nu este usor sa manevrezi un copil care se teme de apa si plange in continuu. Cu toate astea, nu trebuie sa ne dam batuti, pentru ca, baita lui bebe va trebui sa devina un ritual daca nu zilnic cel putin de doua ori pe saptamana.



Imi amintesc cat de speriata am fost si eu de acest moment, pentru ca imi era frica de reactia lui bebe la contactul cu apa si eram terorizata de gandul, ca as fi putut sa il scap sau ca nu voi reusi sa reglez temperatura potrivita a apei din cadita. Apa prea rece sau prea fierbinte afectează întreaga experiență a unui duș, iar atunci când este vorba despre copii, întotdeauna este preferabil ca apa să nu aibă variații mari de temperatură. La prima intalnire cu baita, orice eroare ii poate declansa o angoasa celui mic. Foarte des se întâmplă ca setarea temperaturii apei să nu se mențină de la un minut la altul. De câte ori nu s-a întâmplat să găsești punctul exact în care apa era perfectă și în mai puțin de 2 minute, temperatura să se modifice? Stiu, ca de frica sa nu-l oparesc pe bebe, ma chinuiam si pregateam dinainte o oala mare cu apa calda, cu temperatura de 37-38 grade Celsius, tocmai buna pentru pielea lui. Nu foloseam apa direct din bateria de la dus si il clateam cu apa din oala, turnata de sotul meu, care ma asista obligatoriu. In plus, trebuia sa asigur in permanenta o temperatura ridicata a apei in cadita pentru confortul lui bebe, asa ca era necesar ca sotul sa aiba pregatita mereu rezerva de apa calda. Acum insa, parintii sunt mult mai relaxati cand vine vorba de prima baita, deoarece au la indemna ustensile si tehnica performanta fata de acum 15 ani. Daca caditele sunt special prevazute cu suport si tot felul de accesorii pentru confortul bebelusului iata ca, datorita tehnologiei performante in domeniul instalatiilor sanitare si riscul ranirii cu apa fiarta a micutului a fost eliminat.

 Ce este bateria termostatata?





 Este cea mai bună variantă posibilă de a face duș, ce oferă un control precis al temperaturii și a debitului. În plus, opțiunea de siguranță  prin care temperatura nu poate crește peste o limită de confort este reconfortantă pentru părinții cu copii mici sau rude în vârstă deoarece previne posibile arderi ale pielii.Bateria are 2 tipuri de setări – de temperatură și de debit. Prin setarea acestora se asigură o utilizare liniară a apei pe tot timpul dușului.


Care sunt avantajele unei baterii termostatate?

1. Confort sporit, cu temperatura si debit constante

Bateriile termostatate funcționează pe baza unui principiu simplu – amestec perfect de apă caldă și rece pentru a rezulta temperatura perfectă pentru tine. Se asigură astfel că vei avea parte de un duș cu un confort constant. Un alt avantaj foarte mare este că ajustarea se face foarte rapid. Temperatura va rămâne aceeași și dacă se pornește un alt robinet în casă, ceea ce în mod normal influențează debitul.
Dacă oprești apa în mijlocul dușului, când o vei reporni, apa va avea exact aceeași temperatură pe care ai setat-o inițial.

  2. Economie de apă și energie 

Pe lângă confort sporit, bateria termostatată ajută și la economisirea apei și a energiei. Marea majoritate a modelelor au un sistem de mixare a apei cu aer pentru ca debitul să fie constant. Pe lângă asta, cât timp lăsai să curgă apa ca să ajungă la temperatura corectă? Bineînțeles erau metri cubi care la final de lună se regăseau pe factură.

  3. Siguranta ca nu te arzi cu apa fierbinte 

De câte ori nu ai ieșit din duș înfrigurat pentru că apa s-a răcit fix la final? Sau ți-au luat foc tălpile pentru că ai intrat într-o cadă unde apa era extrem de fierbinte? Pentru adulți, este o experiență negativă, însă efectele negative pot fi controlate. Cand alegi o baterie termostatata este indicat să verifici și dacă temperatura bateriei este controlată. Din cauza mixării de apă caldă și rece, zona pe unde vine apa caldă are riscul să se încingă foarte tare. De aceea, în funcție de cum este configurată baia și de șansele ca orice membru al familiei să se atingă de baterie, ia în calcul modele care au sistem de răcire.
Unul dintre pionierii acestei tehnologii este producătorul german de baterii Grohe. Tehnologia Grohe CoolTouch asigură răcirea permanentă a suprafeței, astfel încât aceasta nu va fi niciodată fierbinte.

4. Design si functionalitate


Daca alegi o baterie termostatata ai la dispoziție toate formele posibile, de la linii arcuite, până la unghiuri drepte, astfel incat este imposibil sa nu gasesti un model potrivit pentru baia ta.






De unde putem procura aceste baterii minune?

 Cred ca tuturor ne place sa colindam magazinele atunci cand suntem in cautarea unor articole pentru amenajarea casei insa din pacate, acum acest lucru il mai putem face, din cauza riscului infectarii cu Covid 19. Asa ca, chiar daca nu suntem adeptii cumparaturilor online, in acesata perioada ar trebui sa recurgem la aceasta varianta, daca ne dorim sa avem in casa produsul dorit. Asa ca, daca nu rezistati tentatiei si vreti sa aveti cel mai mare confort sub dus, intrati aici. Veti gasi universul instalatiilor sanitare pentru  baie si bucatarie, electrocasnice, obiecte de mobilier, articole de incalzire pentru casa dar si unelte si scule de gradinarit. In plus, in aceasta perioada, in acest magazin online se deruleaza si o campanie de reduceri.




Praguri valorice pentru acordarea reducerilor:


3.000 lei  -  3%
5.000 lei  -  5%
10.000 lei  -  8%
15.000 lei  -  10%
25.000 lei  -  12%

Campania se aplică exclusiv pentru produsele din categoria

 Baie si Bucatarie

 

 

 

 

Comentarii

  1. Un articol minunat, pentru un produs, la fel de minunat.O baterie minune cu o tehnologie avansata germană,care are multe functii ce aduc mult confort.Poti face baita bebelușului în siguranță.Felicitari pentru articol si produs.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc, pe vremea noastră nu era așa ceva dar tehnica progresează!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un articol documentat și util. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  4. Și eu am probleme cu debitul apei în timpul dușului. Mi-ar fi foarte utilă o baterie termostată, deoarece mă deranjează foarte tare faptul că apa se răcește fix în mijlocul dușului. Mulțumesc pentru informații.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un articol de mare interes . Multumim pt aceste informatii utile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Badescu Margareta27 aprilie 2020 la 05:18

    Un articol minunat si detaliat foarte bine. La mine dureaza foarte mult pana vine apa calda si multa apa rece curge fara rost.De multe ori am patit ca apa calda de la dus sa se raceasca fara motiv.La cat am inchis si deschis robinetul am fost nevoita sa schimb bateria dupa un an.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare