Vrei sa vinzi ca la eMag, apeleaza la GoMag!

De cate ori nu am visat, sa imi iau soarta in maini si sa incep o afacere in familie sau impreuna cu cativa prieteni. Mi-amintesc, ca eu si sotul meu, am fost chiar pe punctul sa infiintam un SRL, insa cand am auzit de riscurile falimentului, de controalele celor de la Garda Financiara dar si de fondurile pentru situatii neprevazute, ne-a cam pierit cheful. Am zis, sa asteptam vremuri mai bune. Adevarul este ca toti gandim la fel: ne dorim sa mergem la sigur cu afacerea aleasa dar din pacate nimeni nu ne poate garanta asta. Acum cativa ani, daca porneai o afacere, trebuia sa o pui singur pe roate sau daca te tinea buzunarul, trebuia sa gasesti singur specialisti, incepand de la crearea societatii si pana la promovarea ei pe retelele de social media. Mai exact, trebuia sa gasesti un consultant , un web designer iar mai nou un expert SEO. Toti pe bani grei. Acum insa este mult mai simplu, pentru ca exista platformele de e-Commerce.



Cum ne ajuta platformele de e-Commerce ?

Pai fac cam tot ce ar trebui sa faci tu, dar rapid si profesionist. Ele au devenit extrem de populare în ultimii ani deoarece prezintă numeroase beneficii pentru cei care vor să își deschidă un magazin online. Prețul avantajos, dar și faptul că nu ai nevoie de un programator full-time sau de un designer reprezintă motivele principale pentru care tot mai mulți antreprenori merg pe mâna acestei opțiuni. Ai de ales intre doua variante:

Platformele gazduite (de tip SaaS) - cele cu găzduire vin la pachet cu funcționalitățile și serviciile de care ai nevoie pentru administrarea magazinului și vei plăti pentru ele o sumă fixă lunar. În schimbul abonamentului vei beneficia de mentenanță, găzduire, securitate și suport.

Platforme open-source - acestea necesită un serviciu de găzduire. De asemenea, în acest caz configurarea de software, securizarea, mentenanța, efectuarea de backup-uri este responsabilitatea celui care instalează o astfel de platformă (agenție, freelancer etc.)

Inainte sa alegi una dintre aceste variante trebuie neaparat sa evaluezi costurile in ambele cazuri. Potrivit antreprenorilor, cele mai rentabile sunt cele de tip Saas, in special pentru business-urile aflate la inceput de drum. Insa si aici preturile si serviciile incluse in abonament difera de la o platforma la alta. Deci pe care o alegem? Eu am ales Gomag si va dau si niste argumente, ca sa intelegeti ca e cea mai buna platforma romaneasca. De la start-up-uri la business-uri de milioane de euro, peste 1200 de magazine folosesc Gomag.

Platforma Gomag vs alte platforme eCommerce

1. Ai un magazin 100% functional, exact in pretul abonamentului ales

Mai exact la Gomag ai costuri ZERO pentru configurarea initiala a magazinului. Tu esti cel care isi construieste magazinul, pana in cel mai mic detaliu, fara niciun cost suplimentar. Daca insa nu ai timp, sa te ocupi de setup-ul initial al magazinului sau nu ai experienta,vei investi o suma minima iar configurarea se va face de o echipa profesionista. La Gomag foarte multi dintre clienti se ocupa de magazinul lor de la A la Z, de la configurarea initiala pana la activarea GoBotilor in platforma si marketing. Investia se rezuma doar la pretul abonamentului pe care il platesc lunar / anual.

2. NU se percep taxe suplimentare pentru integrarea cu terte parti

Pe platforma Gomag  NU platesti nicio taxa in plus pentru integrarile cu firmele de curierat, procesatori de plati, comparatoare de preturi, aplicatii de baza de marketing etc., acelea care sunt deja integrate in platforma. La fel, integrarea cu SmartBill este 100% gratuita, pentru toti clientii, indiferent de abonamentul ales. Mai mult, poti face tu singur toate aceste integrari din maximum 2-3 click-uri. 
 
3. Gomag dispune de module native, direct in platforma fara costuri suplimentare 

De exemplu, modulul Pagini, pe care il ai gratuit in platforma Gomag si care iti permite sa creezi inclusiv landing page-uri avansate cu un sistem drag & drop, nu este disponibil in alte platforme decat contra unei taxe lunare, deloc neglijabila. Sau formulare de contact, configurator CSS pentru tema, CRM, optiunea de Login cu Facebook, aplicatiile de live chat… 

4. Ofera clientilor  mai mult control asupra modului in care evolueaza platforma Gomag

O diferenta este si sistemul Gomag RoadMap, un loc in panoul de administrare in care clientii cu abonament ce isi doresc anumite functionalitati sau integrari pot sa adauge propuneri spre votare si apoi implementare in platforma. Mai exact, daca ai o idee care nu a fost propusa inca, poti sa adaugi o propunere noua (cum ti-ai dori sa functioneze un anumit modul, ce functionalitate noua e necesara in magazinul tau si ar fi utila si celorlalti clienti, ce integrare / cu ce furnizor de servicii etc.). Aceasta va fi moderata la nivel intern de catre echipa noastra si, daca trece de validare, merge spre votare si apoi implementare.

5. Iti poti crea singur magazinul, fara sa stii cod

Daca cumva intampini probleme de marketing sau de programare, pe platforma Gomag, 99% dintre lucruri pot fi rezolvate din cateva click-uri. Restul de 1% – dezvoltari avansate, probleme, cerinte suplimentare – intra in grija echipei tehnice a acestui brand.

6. Gomag ofera gratuit informatiile de care ai nevoie sa vinzi mai mult




Cand alegi sa iti faci magazinul pe platforma Gomag, nu iti iei doar un alt abonament. Instantaneu, intri intr-o comunitate de mii de oameni care nu se dau in spate de la a impartasi cu ceilalti tot ceea ce stiu- grupul eCommerce cu GoMag, un punct de intalnire virtual pentru toti membri comunitatii noastre, de la care inveti sa vinzi online. Practic intri intr-o mare familie, care te ajuta sa cresti si sa vinzi cu profit.

 Cele mai importante functionalitati ale platformei Gomag

  • E-Commerce Multi-Channel
Nu mai esti limitat doar la magazinul tau. Vinzi pe orice device, in Emag Marketplace, comparatoare de preturi, Facebook, etc.
  • Design responsive
Gomag vine impreuna cu un design responsive, gandit pentru a oferi clientilor tai o experienta deosebita. Indiferent de device-ul folosit - mobil, tableta sau PC - magazinul tau se va comporta la fel de bine, incepand de la homepage si pana la pagina de finalizare a comenzii. Magazinul tau e optimizat pentru a oferi o experienta excelenta celor care il acceseaza folosind telefonul mobil. Clientii tai ajung mai usor la produsele cautate, iar asta se vede in volumul de vanzari.

  • Configurezi usor produsele
Ai control absolut asupra magazinului tau: iti construiesti usor catalogul de produse, grupezi produsele in categorii si colectii, modifici stocurile si disponibilitatea produselor, adaugi optiuni si atribute pentru produsele tale.

  • Focus pe Marketing
Gomag ofera o multime de instrumente de marketing care sa te ajute sa vinzi online. De la coduri de reducere si pana la puncte de fidelitate, ai la dispozitie zeci de optiuni care te ajuta sa iti cresti vanzarile.

  • Optimizat dupa criteriile GpeC
Criteriile de jurizare GPeC, Gala Premiilor eCommerce, au ajuns sa fie considerate un audit pentru magazinele online. De aceea, magazinele create pe Gomag sunt dezvoltate avand in vedere toate aceste criterii de jurizare, scopul brandului fiind similar cu cel al organizatorilor GPeC: te ajutam sa vinzi mai mult online.

Care sunt pasii pentru creearea unei afaceri online?

Pentru a veni in sprijinul micilor antreprenori, Gomag a conceput  un Ghid indrumator pentru incepatori, pentru primii pasi in e-Commerce. Acest ghid este impartit in trei capitole principale: “Cum imi fac un magazin online?”, “Care sunt pasii pentru a lansa un magazin online” si “Cum pot sa-mi cresc afacerea online – strategii”.Din start iti spun ca acest ghid raspunde problemelor generale de interes a celor care doresc sa investeasca intr-o afacere online.

1.Alegerea produsului pe care vrei sa il vinzi- cel mai important pas!





2.Conceperea planului de afaceri
3.Evaluarea viabilitatii ideii tale
4.Studierea concurentei si a disponibilitatii produsului la nivel local
5.Inregistrarea firmei

Ce magazin online mi-as face eu?

Parerile in familie sunt impartite. Sotului i-ar placea sa avem un business cu mobila, fiul ar vrea un petshop cu pisici iar eu am un feeling, ca intotdeauna se va vinde bine mancarea. Daca  mai pun la socoteala si faptul ca, voi oferi clientilor doar produse naturale din agricultura locala si cum toata lumea cauta acum sa manance eco, cred ca afacerea mea va avea succes. Asa ca, ma bate gandul sa adun la un loc toti producatorii locali de legume si fructe si sa-i fac furnizorii mei de produse bio. De ce am ales aceasta nisa? Am vazut ca taranii din satele dobrogene se chinuie sa isi vanda produsele din gradina sau din gospodarie pe paginile lor de socializare sau in grupurile de pe facebook. Lumea este interesata insa cand vine vorba de transport apare o problema. Acestia nu pot veni oricand in oras, nu au toate produsele dorite de clienti pentru aprovizionarea casei, asa ca daca eu ii organizez un pic si apelez la curieri cred ca treaba va merge brici iar constantenii vor avea legume si fructe proaspete in fiecare zi. Mai ales acum, economia locala ar trebui sustinuta de comunitate.

Adăugați o legendă


Ar fi frumos, sa detin si un magazin de mobila online, mai ales ca sotul a dezvoltat o pasiune pentru acest domeniu si a realizat pentru casa cateva piese reusite din pal. Cred, ca ar prinde si aceasta nisa, pentru ca am vazut, ca mamicile din judetul meu sunt mereu in cautare de mobila. Ba isi schimba bucataria, ba s-au saturat de vechiul dulapior de baie sau vor un dressing pe comanda. Stiu ca, in acest profil activeaza multe firme dar daca merg pe mana celor de la Gomag, voi spulbera concurenta. Totul e sa sparg tiparele si sa vin cu o idee noua care sa atraga clientii...un mic cadou la prima achizitie, nu stiu....cei de la Gomag se pricep mai bine la asta, asa ca nu imi fac griji.

Cum creez fizic un magazin online?

 Dupa ce am ales numele, domeniul si hostingul, trebuie sa ma interesez de designul site-ului si un logo reprezentativ, pentru ca daca il aleg bine impactul va fi mare. Este o intreaga arta sa alegi tema si sa o aliniezi la culorile specifice brandului pe care sa le imbini cat mai armonios, apoi  sa configurezi cromatica graficii si sa alegi setul initial de bannere. Totul conteaza, toate sunt piesele dintr-un intreg puzzle. In functie de specificul brandului temele sunt diferite. La Gomag, ai  9 teme de baza de la care poti incepe pentru a-ti personaliza aspectul magazinului.

                                                Alege tema perfecta pentru magazinul tau!



Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere va fi SEO –  Search Engine Optimization cuprinde activitatile care au drept scop imbunatatirea afisarii rezultatelor unei afaceri in motoarele de cautare. Majoritatea clientilor ajung la tine pe site, folosind cuvinte cheie. Acestea sunt acele expresii dupa care clientii tai cauta un produs sau un serviciu in motoarele de cautare. Asadar primul pas pe care il voi face, ca sa imi optimizez rankingul este descoperirea cuvintelor cheie reprezentative pentru afacerea mea. Cred ca, in cazul  businessului  meu cuvintele cheie ar putea fi #natural, #legume, #fructe. Trebuie sa stii, ca activitatea SEO si gasirea cuvintelor cheie este un proces continuu, care nu se opreste dupa prima optimizare.

Ca in fiecare meserie si in acest domeniu exista mici secrete, care ne-ar ajuta sa urcam topul vanzarilor online. Toti visam sa atingem cifra de vanzari a gigantului eMag insa acest lucru nu ar fi fost posibil fara parteneriatul cu specialisti in marketing sau fara aportul unor experti SEO. Succesul celui mai mare retailer online din Romania este arhicunoscut de romani dar cati stiu, cine a creat de fapt acest brand?
Ei bine, asa cum in spatele unui barbat de succes, sta o femeie puternica, am aflat, ca in spatele acestui popular brand stau profesionistii de la Gomag!


Asadar, daca in aceste vremuri grele si tu vrei sa un magazin online dotat cu tot ce trebuie pentru vanzari online profitabile, apeleaza cu incredere la Gomag! Iti garantez ca vei avea certitudinea ca nu esti singur ci ca ai alaturi o comunitate de oameni seriosi, care vor dori sa te ajute sa cresti si nu se vor gandi ca le faci concurenta. Intre timp, poti sa rasfoiesti si cartea lui Cosmin Daraban, CEO GoMag.



Incearca platforma Gomag, gratuit pentru 15 zileAi 15 zile sa decizi daca e solutia potrivita pentru tine! Succes!

Comentarii

  1. Foarte interesant blogul. Sincer, eu mi-as face un magazin online exclusiv legat de produse de artizanat hand-made.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, imi place ideea, rar intalnesti un astfel de magazin!

      Ștergere
  2. Super punctat fiecare aspect in parte,eu daca ar fi sa imi deschid un magazin online cu siguranta va fi un magazin cu incaltaminte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu m-am gândit niciodată sa îmi deschid un magazin pentru ca sunt varza la vânzări, dar clar Mi_ar plăcea notorietatea lui EMAG.. Acest articol vine bine pentru cei ce își doresc acest lucru

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare foarte interesant și bine documentat articolul tău. Și mie mi-ar plăcea să îmi fac deschid un magazin online, cu produse de patiserie, torturi, pe care momentan le pregătesc cu drag și pasiune pentru familia mea. Încă nu m-am decis să fac pasul, dar dacă mă voi decide, cu siguranță voi studia cu atenție oferta celor de la Gomag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intradevar esti o gospodina desavarsita, cu siguranta magazinul tau ar avea succes!

      Ștergere
  5. Si eu cred că un magazin de mobilă ar merge. Noi acum am cumpărat mobilă pentru niul apartament și aproape tit am comandat online.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu stiu cine sunt, acum aud de ei, cred ca sunt informatii interesante pentru cei ce doresc un magazin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am încercat să le dau o mana de ajutor, celor care vor să își deschidă o afacere online!

      Ștergere
  7. Foarte interesant, nu m am gandit paba acum la aceasta idee.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când ai vreun gând să îți faci magazin, vei știi acum unde să cauți.

      Ștergere
  8. Foarte util articolul. Cand voi deschide un magazin online, voi apela la GOMAG.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sunt convinsă că vei face cea mai bună treabă!

      Ștergere
  9. Tare mă bate gândul să îmi deschid și eu un magazin online de accesorii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ce mai aștepți, faci SRL-ul și aștepți ss-l primeștil apoi la cheie!

      Ștergere
  10. Articolul asta e plin d einformatii pretioase. Eu mi-as deschide un magazin de haine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cristina! M-as bucura sa aflu ca articolul meu te-a ajutat sa iti faci un magazin de haine!

      Ștergere
  11. De mult m-am gandit si eu la un magazin online. SRL-ul il am...mai trebuie timp si determinare :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa gasesti intr-o buna zi si aceste doua lucruri! Vei investi in dezvoltarea ta!

      Ștergere
  12. Un articol f interesant. Te face sa te gândești să îți deschizi un magazin online

    RăspundețiȘtergere
  13. Evitati gomag...prea multa reclama pentru aceasta platforma ce promite multe dar in realitate ofera mult prea putine la un pret exagerat. Ce vedeti pretul abonamentul inmultit cu 3 cu taxele + plata la gazduire in alta parte.

    RăspundețiȘtergere
  14. O părere sinceră despre gomag? Cea mai slabă soluție de ecommerce, nu vă recomand DELOC! ...doar reclamă platită peste tot. Există foarte multe limitări...pe langa abonamentul acela unde platesti doar o chirie pt platforma...practic magazinul online nu e al tau, e al GOMAG, platesti gazduire separat cel putin 100 eur pe 1 an + taxe suplimentare daca depesesti un nr de comenzi...deci taxele astea suplimentare pot fi mai mari fata de abonamentul in sine...pt orice modificare cat de mica (gen de bolduit un text) iti cer bani, exista foarte multe limitari si pe langa asta..exista probleme din platforma atunci cand faci publicitate pe Google Ads...ai nevoie de cineva cu adevarat priceput sa le rezolve.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare