O poveste cu final fericit

Demult, intr-un tinut indepartat si foarte calduros, undeva in zona tropicala carmuia un rege batran si cam bolnav. Era iubit de supusii sai si trecusera impreuna prin multe incercari. De razboaiele cu vecinii, scapasera, fiarele salbatice care le  nimicesera gospodariile, reusisera sa le puna pe fuga iar acum linistea domnea peste acest regat. O singura problema, nu putea fi rezolvata, si asta pentru ca, naturii nu ai cum sa i te impotrivesti. Daca in restul anului, oamenii mai puteau face fata temperaturilor ridicate din locuinte, vara era cumplit. Aerul devenea irespirabil si fierbinte ca in desert iar soarele parjolea totul in calea sa. Nici iarba nu rezista, asa ca vara, acest tinut era uscat iar putinii copacii care rezistau balaurului nemilos ce scuipa flacari pe nari, pareau adusi de spate, asemenea unor batrani care poarta greutatea multor ani.



 In acele zile de iad, locuitorii acelui tinut se refugiau in case, amenintati de urgia de afara. Din pacate nici acolo, nu gaseau salvarea. Din cauza peretilor care acumulau zilnic cantitati uriase de caldura, locuintele  devenisera adevarate saune. Aceeasi situatie se intampla si in castelul regelului, care fiind si bolnav facea cu greu fata caniculei din casa. In ultimii ani, a incercat sa gaseasca impreuna cu supusii o solutie impotriva caldurii, pentru ca, dincolo de disconfortul provocat, cei mai sensibili dintre ei sufereau pe fondul caldurii excesive, deshidratari sau atacuri cardiace, fatale uneori. S-au tot gandit, s-au sucit dar nimic nu mergea. Pana la urma, regele a decis:
- Ostenii mei, dusmanii cei aprigi i-am invins dar naturii potrivnice nu-i putem veni de hac! Vad, cum unchesii si copiii nostrii se topesc de caldura si nu pot sta cu mainile in san.Voi da sfoara in lume, si cine ne va putea racori casele, aceluia ii voi da jumatate din averea mea.
Tare s-au mai bucurat supusii, de anuntul stapanului lor si asteptau acum o minune.
Vestea a dat ocolul lumii si calatorii au inceput sa apara in acel tinut indepartat. Fiecare spera, ca solutia lui de racire sa-l multumeasca pe rege si astfel, sa castige banii promisi, insa acesta dupa ce asculta atent, cerea si o demonstratie, sa vada eficienta metodei. S-a insufletit putin cand, unul dintre concurenti a dorit sa faca un mic experiment. A scos dintr-o geanta mai multe cearceafuri  si le-a bagat in butoiul cu  apa foarte rece adusa de la fantana. Dupa ce le-a stors, a acoperit cu ele, toate ferestrele incaperii unde se aflau. Treptat racoarea aerului a inceput sa fie simtita de toti cei  prezenti, care s-au inviorat brusc. Mare le-a fost bucuria, insa dupa doar un ceas, au observat cum curgeau apele pe ei, la fel ca inainte de experiment. Au realizat atunci ca, cearceafurile nu sunt decat o solutie de moment si nu rezolva definitiv problema. Intre timp la poarta, venise de peste mari si tari, un tanar care se lauda ca el poate racori rapid orice casa. Cand ajunse in fata regelui, acesta scoase dintr-o cutie, un ventilator, pe care localnicii il privira ca pe o ciudatenie binefacatoare. Cand ii dadu drumul, toti se speriara de zgomotul palelor, insa se calmara imediat cand simtira curentul de aer rece, care le infiora placut trupul. Ar fi stat asa, in bataia ventilatorului, ore in sir, daca la un moment dat, regele nu ar fi poruncit sa il opreasca brusc. Il apucase o durere cumplita de cap si de masele si se simtea ametit. Si-a dat seama imediat ca, in ciuda racorii aduse, folosirea ventilatorului ii va dauna sanatatii si asa precare. L-a refuzat politicos pe cel care plin de sperante, ii facuse cunostinta cu ventilatorul.
Timpul trecea si regele nu mai credea ca va aparea pana la urma si solutia minune pentru el si supusii lui. Canicula continua sa-i chinuie si intr-una din zile se pomeni la usa cu un barbat, care i-a spus ca stie de problema acelui regat si ca a venit tocmai de la Bucuresti , ca sa-i ajute si sa le transforme casele intr-o oaza de racoare. Tanarul i-a explicat ca este vorba de aparatul cu aer conditionat 9000 BTU Daikin, singurul eficient si fara riscuri pentru sanatate. Regele a fost cucerit de la inceput de cutia alba si stralucitoare dar mai ales de telecomanda inteligenta cu butoane.


 Mai ramanea sa se convinga si de eficacitatea lui, asa ca, a supravegheat increzator montarea primului aparat in castel. Nu i-a venit sa creada, cand a constatat cat de silentios este si cat de repede isi facea simtita prezenta. Racoarea puse stapanire in toata casa, in doar cateva minute. Parca venise raiul pe pamant, asa se simtea batranul rege. Ii revenise parca cheful de viata si dori sa isi anunte si supusii de marea minune din casa sa. Toti au fost surprinsi si au dorit sa aiba acest aparat iar regele a promis ca, le va lua tuturor cate unul. Corect din fire, acesta a dorit sa il recompenseze pe salvatorul lor cu jumatate din averea sa, insa acesta l-a oprit, zicandu-i ca, va fi multumit, doar daca va comanda aparatele pentru locuitorii tarii sale, tot de la el. Bucuros, regele a acceptat imediat.
Din fericire, aceasta poveste a avut un happy end iar oamenii acelui tinut au trait pana la adanci batraneti, fara frica celor 40 de grade Celsius, care le amenintau sanatatea, in fiecare vara.

 Daca aveti si voi probleme cu temperaturile ridicate din apartamente si noptile nedormite au devenit un cosmar din cauza acestora, nu mai asteptati. Apelati si voi la aparatele de aer conditionat si specialistii magazinului online: http://www.aerneconditionat.ro/ 


Dar sa vedem ce motive avem, sa alegem...
1. Transport gratuit in Bucuresti si asigurare montaj in 48 de ore.
2. Consultanta, in ceea ce priveste solutiile cele mai bune existente pe piata.
3. Asigura de peste 10 ani, functionarea optima a aparatelor de aer conditionat.
4. O echipa cu inalta calificare, instalatori specializati si bine pregatiti, mereu la curent cu noutatile din domeniu si cu aparatura de ultima ora.

Pentru ca este o firma serioasa si responsabila, clienti ca Sun Platza, In City Residences, Zara, Massimo Dutti sau Stradivarius au apelat la aceasta companie. Veti gasi aici o gama variata de aparate de aer conditionat de tip rezidential, comercial si industrial dar si servicii de consultanta, instalare si mentenanta a produsului achizitionat. 18 branduri se intrec pentru a-ti oferi aparatura flexibila, disponibila intr-o gama larga de unitati interioare, eficiente energetic, performante si usor de utilizat. In plus, aparatele Yoki sunt dotate cu un sistem activ de filtrare a aerului, cu ajutorul generatorului de ioni pozitivi, incorporat in unitatea interioara si a filtrelor speciale. 

                                 
Astfel intreaga familie va fi protejata impotriva inhalarii unui aer poluat de microparticule si microorganisme. Si pentru ca, nu-i asa, sanatatea incepe cu aerul respirat, eu pe acesta il doresc in casa mea, mai ales ca pretul e unul foarte bun, doar 1.400 de lei. Mai ramane, sa imi conving sotul, ca merita o asa investitie, mai ales ca vara continua sa ne chinuie cu caldura ei sufocanta din apartamente.


Comentarii

Postări populare