Deschide ochii cand alegi ortodontul, poti pierde banii dar mai ales sanatatea!

Noi parintii intotdeauna vrem tot ce e mai bun pentru copilul nostru. Am dori sa ii dam si luna de pe cer daca ar fi cu putinta...nimic nu pare prea greu, daca putem aduce fericirea pe chipul cel mai drag noua: copilul. Si cum fericire fara sanatate nu se poate, atunci cand e vorba de vreo problema medicala a celui mic, nimic nu ne sta in cale si alergam disperati sa o rezolvam cat mai repede. Promptitudinea e un lucru bun dar din pacate, uneori graba strica treaba! Accesam rapid prima clinica care ne apare in cale si ne dam pe mana primului medic intalnit. Aceasta greseala am facut-o si eu si acum regret amarnic. Pentru ca cineva nu si-a facut atunci treaba in mod profesionist, fiul meu trebuie sa o ia de la capat cu tratamentul, asta insemnand alti bani, mai multi chiar si din nou disconfort in gura, pentru cel putin un an.

 Dar sa va povestesc mai bine experienta mea neplacuta cu primul ortodont. Asta se intampla in urma cu vreo trei ani, cand recunosc, nu prea eram asa emancipata in mediul online. Acum cand am nevoie de un medic si nu sunt decisa pe cine sa aleg, ma informez mult mai bine..intreb in stanga si in dreapta, apelez la maria sa Google si caut recenzii si pareri de pe forumurile de mamici despre anumiti medici sau clinici. Atunci insa am mers pe mana stomatologului, la care tratasem o carie a copilului, cu ceva timp inainte si de care fusesem multumita atat din punct de vedere profesional cat si pentru relatia doctor-pacient. Am apreciat atunci rabdarea si implicarea doamnei dr.de a-l imprieteni pe fiul meu cu "albinuta"sau cu alte instrumente stomatologice, la a carui imagine se oripila. Aceasta ne-a recomandat-o pe colaboratoarea ei, un medic ortodont stagiar tanar dar in opinia sa, foarte capabil. Am crezut-o pe cuvant dar recunosc ca m-a cucerit pe loc cu discontul pe care mi l-a oferit, deoarece suntem deja pacienti ai cabinetului. Pentru acel discount acum platesc din greu eroarea facuta.




Peste cateva zile de la discutia cu medicul dentist, ne-am intalnit cu ortodontul care in urma radiografiilor a decis pe genunchi, un asa zis plan de tratament, fara sa ne ceara consimtamantul scris al manevrelor terapeutice. Realizez abia acum, ca in acel moment doamna dr. bajbaia, am remarcat ca nu a fost ferma in privinta planului ci totul era in functie de evolutia fiecarei etape.
 Asa ca, a stabilit montarea doar a unui singur aparat ortodontic fix,  pe maxilarul superior. Dupa cateva luni insa, nemultumita acum de maxilarul inferior a cerut un trainer pe care copilul sa il poarte noaptea. La fiecare control insa, se arata nemultumita de faptul ca maxilarul de jos nu se dezvolta asa cum dorea ea si reprosa copilului ca nu poarta aparatul noapte de noapte. In sfarsit a venit si ziua in care aparatul dentar trebuia scos pentru ca isi cam terminase treaba. Acum dintii de sus erau indreptati frumos, insa problema cu maxilarul de jos ramanea nerezolvata. Atunci, ce credeti ca propune doamna doctor? Sa nu scoateam aparatul de sus, desi pericolul cariei la dintii de sub aparat era iminent si sa ii puna abia acum un alt aparat dentar si pe maxilarul inferior. Copilul era exasperat dupa aproape doi ani cu aparat si acum trebuia sa o ia de la capat cu disconfortul, pe care il implica purtarea unui aparat dentar. M-am mirat de ce propunerea ortodontului vine asa tarziu si nu a fost inclusa la inceput in planul de tratament, de ce a introdus pe parcurs trainerul si de ce mai ales, nu m-a informat de la inceput despre toate deciziile ei ulterioare. Mi-am dat seama ca nu stia nici ea.
De curand am aflat, ca un ortodont profesionist stie exact de la inceputul tratamentului, care sunt pasii si ce asteptari are si nu construieste planul pe parcursul tratamentului. Dar asta nu este tot.

Problemele care au aparut dupa acest tratament abia acum urmeaza. Bucurosi, ca dintii de sus sunt acum drepti si sperand ca maxilarul de jos va creste prin purtarea trainerului, am refuzat montarea celui de al doilea aparat iar doamna doctor i-a indepartat aparatul fix. Toate bune si frumoase dar dupa cateva luni, copilul a inceput sa spuna ca simte disconfort, pentru ca dintii de sus au fugit in fata. Nu mi-a venit sa cred, eu stiam ca acum sunt drepti dar la insistentele fiului am mers la un alt medic ortodont sa vada ce s-a intamplat. Surpriza! Doctorul nostru nu ne-a mai facut contentie, o etapa obligatorie, dupa indepartarea aparatului fix si normal ca dintii fiind acum mobili au vrut sa revina in pozitia initiala. Nu inteleg nici azi, de ce a sarit peste asta. Am intrebat-o uimita de aceasta scapare si mi-a raspuns ca, purtarea trainerului era din punctul ei de vedere suficienta pentru o contentie. O avea dreptate, nu stiu, cert este ca, acum am luat-o de la capat. Alti bani, alta distractie!

Asadar, e mare lucru sa gasesti omul potrivit la locul potrivit. Una e sa mergi la un cabinet inghesuit cu medici anonimi si de calitate indoielnica si altceva e sa accesezi clinici renumite cu centre separate pentru fiecare serviciu oferit si cu specialisti aferenti. Mi-am invatat lectia si de acum voi alege calitate si profesionalism. Cum voi stii asta? Pai ma voi informa foarte bine inainte sa fac pasul. De exemplu, am auzit lucruri foarte bune de clinica Cris Smile




 In primul rand, am constatat din investigațiile mele, ca e o clinica de top, având in vedere investițiile facute. De la site incepand și pana la echipa totul e la superlativ. Insa cel mai mult la Cris Smile imi place atitudinea prietenoasa. Rar gasesti printre cadrele medicale de la  stomatologie, o atitudine prietenoasa și empatica cu pacientii. Daca doctorul tau nu îți explica pașii tratamentului si nu iti da incredere ca impreuna veti rezolva problema de sănătate, din start nu ai ales bine. Sper sa invatati din experienta mea, si sa alegeti bine doctorul si clinica medicala. O alegere neinspirata te poate costa timp, bani si chiar sanatatea!




De ce as alege eu Cris Smile?

In alta ordine de idei, am observat ca in specialitatea care ma intereseaza pe mine si anume ortodontie au multe atuuri fata de alte clinici:

-au foarte multe tipuri de aparate
-realizeaza tratamente aliniate celor mai inalte standarde de calitate 
-dezvolta o relatie bazata pe onestie, respect si grija fata de pacienti
 -solutii rapide si customizate personalitatii si stilului meu de viata
 -plan de tratament ce depaseste rigorile estetice si raspunde primordial, celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanica de tratament, obiective de tratament, supervizare si control.

Sunt sigura ca aici, pacientii recupereaza nu doar funcţionalitatea danturii dar şi ameliora estetica dentară şi facială. La Cris Smile puteti alege dintr-o gama variata de aparate:

Aparat dentar safir

Un aparat ortodontic fix, mai rezistent decât cele din ceramică sau metal și mai puțin vizibil, confecționat din brackeți din monocristale de safir, o piatră prețioasă cu o duritate de 9 pe scara lui Mohs, ce atinge cele mai înalte performanțe în tratamentele ortodontice.

Aparat dentar mobil

Un dispozitiv mobil, compus dintr-o parte acrilică și elemente metalice, recomandat pentru prevenirea și tratarea problemelor de ocluzie sau în completarea tratamentelor de ortodonție fixă.

Aparat dentar lingual STB

Un dispozitiv fix, recomandat pacienților care pun preț pe latura estetică, deoarece acesta nu este vizibil cu ochiul liber, fiind localizat pe partea internă a danturii, mai exact între dinți și limbă. Aparatul dentar lingual acționează întocmai ca un aparat fix tradițional și este eficient chiar și în cazurile de probleme severe de aliniere și de poziționare defectuoasă a dinților (malocluzie cu grad înalt de severitate).

Aparat dentar Incognito

Tratamentul cu aparat dentar Incognito folosește tehnologia linguală computerizată și este aplicat pe suprafața internă a dinților, fiind astfel imposibil de observat de către alte persoane. Acest tip de aparat este ideal pentru cei sensibili sau care suferă de reacții alergice, deoarece brackeții sunt realizați dintr-un material prețios și sunt mult mai fini și subțiri.

Aparat dentar fix metalic

Aparatul dentar fix metalic este cel mai bun remediu pentru corectarea problemelor de aliniere și de poziționare defectuoasă a dinților (malocluziilor), oferind rezistență, versatilitate și eficiență, fiind totodată și cel mai economic tip de tratament ortodontic cu rezultate remarcabile.

Aparat dentar fix ceramic

Tratamentul cu aparat dentar ceramic este cel mai bun înlocuitor al aparatelor ortodontice fixe metalice, asigurând estetica și funcționalitatea cavitații orale. Problemele de ocluzie sau masticație cu care te confrunți vor fi soluționate într-un mod mult mai confortabil și mult mai discret deoarece dispozitivul ceramic are aceeași culoare cu smalțul dinților tăi.

Aparat dentar Orthocaps

Aparatul dentar Orthocaps este confecționat din două tipuri de măscuțe transparente numite alignere ce se poartă ziua și în timpul somnului și se pot înlătura în timpul periajului și meselor. Acest tip de tratament este indicat în situații dificil de corectat cu terapiile ortodontice tradiționale.

 Eu acum, stiu unde sa caut sanatatea atunci cand este vorba de familia mea. Voi alege un mediu profesional, cu echipamente si tehnologii performante dar si o echipa care ofera transparenta. La Cris Smile totul e la vedere: variantele de tratament, componenta echipei dar si onorariile, aflate chiar de la inceputul tratamentului.  Daca si voi sunteti in cautarea unui ortodont sau aveti nevoie de un stomatolog bun cu preturi decente, apelati cu incredere la Cris Smile! Veti gasi aici specialisti cu reputatie, pregatiti in programe de top, cu experienta extinsa in cazuri complexe si transdisciplinare. Echipa Cris Smile Studio te ajuta sa gasesti solutia oricarei probleme cu care te confrunti.
Sloganul Cris Smile:
                                               "Cu zâmbet pentru zâmbete"

Din luna iunie, clinica a introdus noi servicii pentru pacienti!

 

Comentarii

  1. In cazul fetei mele am fost pana acum norocoasa, nu a avut nevoie de interventii dar nu acelasi lucru il pot spune de mine care sunt clienta lunara la o stomatologie pe care am ales-o dupa indelungi cautari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci cum spuneam si in articol...daca cauti mai mult sigur vei gasi niste profesionisti!

      Ștergere
  2. Imi este cam frica de dentist, totusi am gasit un prieten care lucreaza foarte bine si la care merg mereu cand am cate o problema.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un articol foarte interesant! Sper să înceapă lumea să pună mai mult accent pe partea aceasta.
    Din fericire, nu am avut nevoie de aparat dentar, dar am avut mereu grijă de dinții mei și merg periodic la dentist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faci foarte bine ca te ingrijesti si previ astfel problemele dentare. Din pacate la ortodont ajungi cand vrea mama-natura!

      Ștergere
  4. Am avut o perioada cand imi era teama de dentist, dar acum mi-a trecut. Din pacate pentru mine nu am ocazia sa ajung la Criss Smile pentru ca este foarte departe si nu am in orasul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, ca nu poti ajunge la Cris Smile pentru ca aici orice temere de dentist e risipita pe loc. Totul tine de empatie si profesionalism!

      Ștergere
  5. Doamne, si mie imi este asa teama ca nu dau peste cine trebuie atunci cand vine vorba de problemele dentare. Tare imi este frica sa nu nimeresc vreun doctor care lucreaza de mantuiala. Multumim pentru toate recomandarile, mie chiar imi sunt utile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se intampla sa ajungem uneori pe mana unor medici care nu isi cunosc bine meseria. De aceea, trebuie sa fim foarte informati cand decidem pe mana cui ne vom da sanatatea.

      Ștergere
  6. Da, ai mare dreptate, totusi nu am intalnit pana acum medic, la modul general vorbind, care sa-ti explice ce face si de ce. Nu ca as intelege mare lucru, dar vorba ta, iti da incredere daca ar face asta. Poate cei tineri sa aiba aceasta abordare, dar eu prefer sa merg la medici cu experienta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu uneori prefer sa nu mi se explice ce mi se face ca simt ca mi se inmoaie picioarele ������

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare