Patul-masina m-a salvat

    Care este cel mai bun moment, in care decidem, ca micutul trebuie sa doarma singur? Cred ca, nu e mamica care nu isi pune aceasta intrebare. Mai ales, atunci cand dragalasul nostru se apropie de varsta de 3 ani si nu da semne, ca ar vrea sa paraseasca caldura patului, in care doarme fericit sub protectia mamei.  
Potrivit specialistilor, nici alungarea fortata nu este recomandata, deoarece poate provoca traume.  Teama de intunericul care trebuie infruntat de unul singur, poate fi reala si greu de acceptat. Am cunoscut mamici, care mi-au povestit ca, micutii lor au avut cosmaruri, in perioada in care incercau sa ii acomodeze cu noul patut.Si eu am trecut prin aceasta problema, pe care am tot amanat-o, pana intr-un final, cand intamplator, a aparut solutia salvatoare.
Poate ca, atunci cand era doar un bebe mic,eu am gresit, cedand crizelor dese de plans, pe care fiul meu le-a avut in primele trei luni, din cauza colicilor sau doar pentru ca ii era foame. Pentru ca, il alaptam, mi-a fost si mie mult mai comod, ca pe timpul noptii, sa il am in pat, langa mine, decat sa ma ridic la fiecare chemare a lui  si sa il iau din patut. In concluzie, venirea lui, in patul nostru, ne-a facut pe toti  fericiti. El ca se simtea in siguranta si nu se mai trezea toata noaptea iar eu, imi reveneam usor din starea de zombi. Toate bune si frumoase dar anii treceau si baietelul meu, nu dadea deloc semne ca ar fi dispus sa plece din patul nostru. 
 Sa fi avut aproape patru ani, cand mama mea a vazut la cineva in casa, un patut in forma de masina, facut la comanda, lucru nemaintalnit atunci la noi. Brusc i-a venit o idee. Si pentru ca, stia ca nepotelul ei este mare fan Cars iar Fulger Mcquen era preferata lui, s-a gandit sa comande si ea, la acea firma, patutul minune.Nu pot sa va spun, cat de mult s-a bucurat copilul meu, cand patul-masina a intrat la noi in casa. Bucurie mai mare, nu putea fi pentru el !
 Il pipaia cu manutele si nu intelegea, cum Fulger e atat de aproape de el. Din acea noapte, problema dormitului singur, s-a rezolvat iar noi ne-am linistit. In sfarsit, puteam spune, ca avem si noi baiat "mare".
 Daca in perioada cand copilul meu era mic, asemenea patuturi se procurau mai greu si erau foarte rare, acum piata abunda in modele, create in functie de preferintele copilului. Asadar, acum exista o solutie pentru a rezolva o problema care ne da noua parintilor, batai de cap, fara plansete si lacrimi. 
Pe http://www.allkids.ro/ am vazut o multime de paturi in forma de masina, cu dimensiuni diferite, in functie de varsta. Eu zic, ca o investitie de acest gen merita, deoarece anumite modele pot fi folosite si pana la 14 ani. In plus, pe langa faptul ca, este indragit pe loc de cei mici, care se si imagineaza printese sau eroi veniti din lumea lui Disney, este  si  foarte chic si completeaza perfect decorul din camera unui copil. Pentru fetite, am gasit patutul Minnie, http://www.allkids.ro/pat-copii-minnie-roz-140x70-cm/  un cadou superb, pentru printesele indragostite de acest personaj,
 in timp ce pentru baieti, masina- pompier este irezistibila, http://www.allkids.ro/pat-copii-masina-pompieri-140x70-cm/.   Pe site-ul AllKids, exista si modele pentru familiile cu doi copii. Este vorba de patuturile supraetajate.


Cu atatea variante de paturi-masini sau paturi ce intruchipeaza personaje din povesti, este imposibil sa nu gasesti ceva pe gustul si pe buzunarul tau.Va las si pe voi, sa studiati oferta generoasa a celor de la AllKids,  caci pe mine, sincer m-au cucerit total!

Comentarii

Postări populare