Recomandari din viitor pentru o cariera stralucita

                                                 Draga mea Adina,


"Iti scriu, intr-un moment de rascruce pentru tine. Tocmai ai absolvit clasa a 8 a si vreau sa te felicit, pentru rezultatele tale bune la invatatura. Pentru ca, intre noi este o diferenta mare de varsta, te pot ajuta cu niste sfaturi, din experienta mea.
 In primul rand, in viata trebuie sa iti urmezi visul, indiferent de parerea celor din jur. Daca tu vrei sa ai rapid meseria pe care ai dorit-o si nu vrei sa devii arhitect, doar pentru ca mama ta vrea mortis, e mai bine sa-i spui. Eu nu am avut curajul sa fac asta iar acum cariera mea este un fiasco. Am renuntat la slujba  pentru ca nu imi placea si nu m-am mai putut recalifica. Am prieteni, care au facut o facultate intr-un domeniu inchis, fara cerere pe piata fortei de munca si care au fost nevoiti, sa accepte posturi pentru persoane cu studii medii, pentru a supravietui. Sa stii, ca niciun angajator nu va dori  sa aiba oameni care nu isi iubesc meseria si nu au pasiune pentru ea. Tin minte, ca de mica iti placea sa te joci "de-a vanzatoarea si clientii" si ca dintotdeauna ti-ai dorit sa lucrezi in sectorul comercial. Daca iti doresti sa devii foarte devreme independenta finaciar, acum ai ocazia.
Școala Comercială Austriacă Romania (o`SCAR ) a lansat invatamantul profesional-dual, pentru cei care doresc să se dezvolte pe plan profesional într-un timp relativ scurt. Este solutia prin care, elevii scolilor profesionale se pot specializa la locul de munca, calificandu-se peste nivelul de muncitor.
Astfel, sapte companii de renume BILLA, C&A, Deichmann, Hervis, HUMANIC, Kika și Telekom Romania, vor sa scoata specialisti pentru magazinele lor din Romania.
 Pe scurt, dacă tocmai ai terminat clasa a VIII-a, ai la dispoziție un program de 3 ani în care te pregătești atât teoretic, cât și practic, într-o meserie cu mare căutare: comerciant-vânzător în domeniile alimentar și non-alimentar (încălțăminte, fashion, sport, mobilier şi telecomunicaţii), direct de la profesioniști din companii de renume. 


Sursa


 In primul an de studiu, in cadrul acestui tip de invatamant, elevii fac 80% parte teoretica si 20% parte practica in companii, ajungand in ultimul an, sa aiba 28% parte teoretica si 72% parte practica. 
Asadar, dupa parcurgerea acestor etape, vei avea sanse mari in obtinerea unui job si dezvoltarea unei cariere in cadrul companiilor partenere, fata de cei care au absolvit licee teoretice sau tehnologice. Nu uita, atuul tau forte, va fi pregatirea practica.

Avantaje:


  • Pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din retail în cadrul companiilor partenere
  • Perspective de dezvoltare a carierei în cadrul companiilor partenere
  • Certificat profesional recunoscut pe plan european
  • Prioritate la angajare în cadrul companiilor în care efectuează stagiile de pregătire practică;
  • Bursă lunară în valoare de 400 lei: 200 lei susținută de stat și 200 lei susținută de companii
  • Posibilitatea continuării studiilor pentru obținerea diplomei de bacalaureat
  • Prime pentru excelenţă şi alte facilităţi
  • Cheltuieli de transport asigurate;
  • Cursurile programului o`SCAR sunt gratuite.
 Daca vrei sa cunosti, ce parere au tinerii despre acest tip de invatamant, urmareste te rog, acest videoclip:



                                                                 

Programul initiat de Ambasada Austriei a debutat in septembrie 2015 si se desfasoara la Colegiului Economic "Costin C. Kiritescu" din str. Pestera Dambovicioara nr. 12, sector 6, Bucuresti.  
Anul acesta își deschide porțile pentru a doua generație de elevi o`SCAR. Înscrierile în programul o`SCAR se realizează la sediul Colegiului Economic Costin C. Kiritescu, în trei perioade: 13-17 iunie şi 21 iunie 2016, 16-17 august 2016 și 1-2 septembrie 2016.

In incheiere, vreau sa te rog, sa te gandesti bine, cand optezi pentru scoala, pe care o vei urma si sa tii cont de sfaturile mele, deoarece imi doresc sa fii un om fericit si implinit profesional. 

Si nu uita, Romania nu mai are tineri calificati, asa ca, succesul tau va fi unul garantat"

Numai bine!

 


Comentarii

  1. Este foarte important sa ai o directie bine stabilita in viata iar aceasta scoala ofera o directie dar ofera si un posibil loc de munca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e Marga, in aceste vremuri, un loc de munca asigurat e mare lucru, in cazul tinerilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Enescu Cristina2 iulie 2016 la 06:38

    De luat în calcul de către tinerii noștri , pentru că se oferă un învățământ de calitate gratuit ,cu multe avantaje si posibilitatea de angajare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da asa e, o sansa rara pentru tinerii absolventi, care in ultima perioada au fost lasati in voia sortii.

      Ștergere
  4. Nu stiam de acest program si mi se pare foarte binevenit si conditii avantajoase. Tinerii isi gasesc foarte greu un job, deci, apreciez initiativa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar este foarte avantajos si ofera posibilitati de promovare si tinerilor fara posibilitati materiale.

      Ștergere
  5. interesant articol, felicitari :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos!!! felicitari

    RăspundețiȘtergere
  7. Este important in viata sa faci ceea ce iti place. Scoala pe care o urmezi te formează dar trebuie sa ai înclinație pentru acea meserie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, daca nu ai pasiune pentru meseria aleasa, nu vei rezista mult in acel domeniu. La un moment dat, vei face doar ce iti place.

      Ștergere
  8. nu stiam de acest proiect, sunt foarte utile sfaturile pe care le-ai dat in articol. Toti tinerii ar trebui sa urmeze exact ceea ce isi doresc, nu sa fie impinsi de la spate spre o meserie pe care, cu siguranta nu o vor practica niciodata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da e bine de stiut, chiar daca avem copii mai mici insa putem spune prietenilor, cunostintelor care au absolventi de gimnaziu. Acum e momentul, evaluarea s-a terminat si incep inscrierile.

      Ștergere
  9. este foarte adevarat tot ce am citit acolo

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare