Un mix potrivit pentru sanatate

    In viata noastra cotidiana, ne intrebam deseori, cum sa facem sa fim mai sanatosi sau cum sa facem economii la buget, ca sa putem supravietui de la o luna la alta. Unii mai avem si rate la banca si atunci orice idee, nu poate decat sa ne dea sperante intr-un trai mai bun si mai sanatos.

Raspunsurile la aceste intrebari,  ni le da Comisia Europeana, care a lansat in Romania o campanie, cu numele „Do The Right Mix”. 

 


Ideea transmisa este aceea, de a promova avantajele combinarii diverselor forme de deplasare in mediul urban. Mai exact, daca vom folosi pentru fiecare calatorie cel mai potrivit mijloc de transport, vom fi mai sanatosi si vom ramane si cu bani in buzunar.  Pe mine, ma exaspereaza pretul benzinei, care in tara noastra bate recordul, ca sa nu mai vorbim de nervii pe care mi fac de cate ori sunt la volan.

Asa ca, satuli de aglomeratia si de poluarea din trafic, eu si familia mea deja ne-am conformat campaniei „Do The Right Mix” si am gasit cel mai bun mix de deplasare prin oras. Ajungem la timp la destinatie si in plus, mai facem si sport de la primele ore ale diminetii. Bineinteles ca, nu intotdeauna merge sa folosim acest mix. 


Cand afara este timp frumos, in loc sa luam autobuzul, eu si fiul meu ne urcam, eu pe bicicleta iar el pe trotineta si parcurgem cele doua statii, pana la prima destinatie. Dupa ce il las la scoala, si parchez cele doua mijloace de transport in curtea scolii, in grija gardianului, eu imi continui drumul pana la serviciu, cu un microbuz pe care il iau din zona. In alte zile insa, cand ne trezim un pic mai devreme, distanta pana la scoala, o parcurgem, mergand pe jos iar alteori, cand ploua si este frig, masina din fata blocului, ne salveaza. Desi aceasta este solutia cea mai neeconomica si poluanta apelam si la ea, cand nu avem de ales.

Dupa cum puteti vedea, beneficiile pe care le puteti avea dintr-o combinatie potrivita de mijloace de transport in oras sunt multe si importante. Si voi le puteti avea, daca va implicati in campania „Do The Right Mix”. In plus, aveti sansa sa castigati un voucher in valoare de 400 ron, la Decathlon. 

Cum participati? E foarte simplu, intrati aici  https://www.facebook.com/DoTheRightMixRomania/app_1532474300309002 si o sa gasiti toate detaliile. E suficient sa va faceti un selfie, in care sa aratati cum va deplasati voi prin oras. Daca mai aveti si un gram de noroc, premiul e al vostru. Eu deja m-am inscris.

 

 Multa bafta, va doresc!

Comentarii

  1. e chiar un mix pentru sanatate...pe langa clasciul mersul pe jos face piciorul frumos, face si inima sanatoasa...acelasi principiu se aplica si bicicletei

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zilnic merg pe jos..am noroc ca stau intr-un oras mic , unde ajungi unde vreo tu in 5 min ,de oriunde ai pleca :))

    RăspundețiȘtergere
  4. asa este, si mie imi plac plimbarile pe jos dar si cu bicicleta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. O sa particip si eu. Multumesc pentru pont!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare