Spanacul poate fi gustos !
Primavara este anotimpul in care, natura ne ofera din bogatia de verdeturi, pline de vitamine, pe care toti dorim sa le avem insa fara a consuma spanac, stevie sau leurda. Nici eu dar nici familia mea , nu ne dam in vant dupa aceste ierburi, desi stiu ca aportul de vitamine pe care il contin ar fi binefacator pentru sanatate. Asa ca, am cautat o reteta de placinta cu spanac ( stevie sau leurda) si spre surprinderea mea a iesit ceva delicios.
Placinta cu spanac
Ingredinte
- 700 gr spanac
- 1 pachet foi de placinta
- o ceapa mare tocata marunt
- 350 gr branza telemea
- 2 oua
- 200 gr smantana
- 100 gr unt topit
- o legatura de marar
- 4-5 linguri ulei
- sare
Preparare
Intai calim ceapa cat sa fie translucida, iar peste ea vom pune spanacul
bine spalat si taiat, in transe, asteptand sa se inmoaie prima transa
pentru a o pune pe urmatoarea. Calim foarte bine spanacul pentru a
extrage cat mai multa apa. .
Cand spanacul este gata, il lasam sa se raceasca putin apoi il
amestecam cu branza telemea, smantana si ouale, mararul si un praf de sare
daca este nevoie.
Pregatim tava, ungand-o cu o pensula, cu
unt topit si asezam foile de placinta in tava, in 4 straturi, ungand cu
unt fiecare foaie in parte.
Punem apoi 4 foi, fiecare foaie pe fiecare
latura a tavii astfel incat jumatate de foie sa ramana in afara foii.
Punem apoi umplura de spanac
cu branza si inca 4 foi de placinta unse cu unt si impachem placinta cu
foile care au ramas in afata tavii. Taiem foile in exces, ungem
placinta cu unt si taiem placinta in bucati. Dam placinta la cuptor, in
cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 30-40 de minute. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu